16.9.2012

Ompelukone surraa

Vieraiden lähdettyä oli aika laittaa ompelukone surraamaan ja ommella uutta ilmettä uuteen kotiin. Makuuhuone sai ikkunaseinälleen näin alkuun eurokankaasta löydetyn valmis kapan, joka sopiikin huoneeseen mukavasti. Päihin vaan ompelin käänteet, silitin ja ripustin ikkunaan. Eipä jää verhot asentamatta makkariin.

Kangas: Runotar 4,5 m, 100 % puuvillaa (Intia)
hinta: 6,90 €/m
hoito-ohjeet: pesu 40 astetta, silitys kakkosella
kapan korkeus 50 cm

 Toinen uudistus oli ripsiliina keittiön työtasolle. En taittanut päitä vaan ompeli tiheän siksakin reunaan estämään purkautumisen. Näin liinaa voi käyttää molemmin päin (ei nurjaa ja oikeaa). Toinen liina on vähän pidempi ja tarkoitettu ruokapöydän liinaksi.

Kangas: Breivi, 100 % puuvillaa (Intia)
hinta: 6,90 €/m
hoito-ohjeet: pesu 30 astetta, silitys kakkosella
liinan leveys 40 cm

Alennusmyyntifarkkujen lahkeiden lyhennys. Anttilasta löysin alennuksesta farkut, mutta lahkeen pituus oli liian pitkä. No kätevänä tyttönä farkut otin kun semmoisia etsimään lähdinkin ja kun malli on semmoinen että lahkeen lyhennys ei haittaa niin sainkin kahdet farkut kolmellakympillä. Vanha taitos pois saksilla ja uusi kaksinkertainen taitos lahkeeseen ja okrankeltaisella langalla kaksi kierrosta lahkeen ympäri. Kun farkkuja on kerran pitänyt ja lanka ottanut vähän likaa itseensä niin lyhennystä ei edes huomaa. Toisissa lahkeissa koitin millainen jälki tulee kun käyttää koneen valmista kolmipistetikkiä ompelussa. Hyvä tuli, ellei jopa parempi kuin vanhalla systeemillä.

 Koiranpeti keinonahkasta. Tämä peti kaipaa vielä täytettä ja sisätyynyt kiinniompelun täyttämisen jälkeen. Kangas eurokankaan palalaarista, josta löytyi juuri sopivankokoinen pala shelttien petiin. Tämä peti matkaa täyttämisen jälkeen Halmin ja Hilman iloksi. Meiltä löytyy jo yksi samanmoinen.

Päällikangas on helppohoitoista keinonahkaa ja tarvittaessa pestävissä koska se lähtee helposti auki reunan tarranauhan ansiosta. Sisätyyny on ommeltu vanhasta lakanasta ja sen sisään etsin töistä (meille kun tulee usein lähetyksiä jossa pakkaus suikeroita pehmikkeenä) styroksi täyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti