27.9.2013

Sininen villasukka

Ensimmäisen villasukan neulonta menossa ja ajattelin kerrankin olla viisas ja kirjoittaa heti muistiin sulmukkamäärät niin ei tarvitse sitten toista sukkaa neuloessa laskea kaikkea erikseen. Sukat tulossa vanhasta Novitan nalle-langasta. Marinoitunut lankalaatikossa ties kuinka pitkän ajan. Sukat tulossa numeron 36 jalkaan.

Loin 57 silmukkaa. Kuviossa on edessä 5 valepalmikkoa 3o2n ja takana normaalia 2o2n joustinta (5*5+8*4=57). Ensimmäinen langannosto tehty kerroksella 3. Langannoston nro 17 jälkee (=67 kerrosta varressa) aloitettu kantapää. Valepalmikossa toistuu neljä kerrosta. Puikkona puiset neliöt nro 3,5 mm.

Kantapää neulottu 28 silmukalla vahvistettua neulosta 28 kerrosta (14 kerrosta pidenenttyjä silmukoita). Kantapään kavennukset aloitettu nurjalla niin että tehdään ensimmäinen ylivetokavennus silmukoille 9 ja 10 ennen reunaa (eli reunaan jää 8 silmukkaa). Oikean puolen kavennus silmukoille 8 ja 9 ennen reunaa (eli reunaan jää 7 silmukkaa). Kantalapun reunasta poimin sopivan verran silmukoita ja niitä en koskaan ole laskenut (noin 1-2 enemmän kuin kerroksia) enkä välitä vaikka toisessa reunassa olisi poimittuna yksi enemmän kuin toisessa. Kiilakavennukset nyt menossa ja kavennan aina jokatoisella kerroksella 1 puikon viimeiset ja nelospuikon ensimmäiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti