27.1.2014

Minnan käsintehdyt tuotteet - mainos

Käsitöiden ja koirajuttujen lisäksi harrastan myös kotisivujen tekoa ja päivittelyä. Syksyllä kolmet ylläpitämäni sivut kaatuivat, kaikki saman vian takia. Niitä on tässä syksyn mittaan sitten koodailtu takaisin toimiviksi. Yhdet näistä ovat Minnan käsitöiden sivut ja ne valmistuivat nyt viikonlopun aikana.

Minna siis on käsityöyrittäjänä osuuskunnassa ja tekee käsitöitä myyntiin sekä tilauksesta. Meilläkin on useampiakin Minnan tuotteita käytössä mm minulla shelttivillasukat ja säärystimet, Villellä harrikka villasukat. Jokapäiväisessä käytössä on käsienpesuun lavuaarin vieressä useampikin käsintehty saippua. Minnahan on meidän koirien kasvattaja, joten puolin ja toisin vierraillessa juttuaiheita meillä kyllä riittää.



26.1.2014

Toinenkin jämälanka-alunen



Samalla tekniikalla kuin edellinenkin. Nyt aloitus isoveljellä ja loput kerrokset satunnaisilla jämäkerillä kaksinkertaisena. Kaikki jonkinlaista konepesunkestävää (sukka)sekoitelankaa. Jossain vaiheessa, ja vähän vieläkin, harmittaa tuo aloituksen yksivärisyys kun loput kerrokset ovat niin mielenkiintoisia väritykseltään. Mutta en viitsinyt alkaa purkamaan kun täyttää tehtävänsä koirien lämmikkeenä hyvin näinkin.

23.1.2014

Tossutehdas käynnissä

* Leikkasin fleecestä 10 x 13 cm palan (testi eteen pidemmät tossut  pala 11 x 18 cm), jousto suuntaan 10 cm eli tossun leveyssuuntaan.
* kuminauha 2 x 12 cm
* tarranauhasta koukkupuoli noin 3,5 cm ja pehmopuoli noin 5 cm

* Ommellaan tarranauhat kuminauhaan
* Ommellaan fleece palasta tossu ja kiinnitetään kuminauha saumaan.

Tossut vietiin heti tiistai iltana Loitsun kanssa postiin ja tänään tuli viestiä, että Zelda ja omistaja ovat uusien tossujen tyytyväisiä käyttäjiä :)

kuva: Marjo Uimi


22.1.2014

Jämäilyä täälläkin

Jemmassa oli useampi jämäkerä isoveli lankaa. Otin virkkuukoukun (nro 4) käteen ja muokatulla isoäidin neliöllä virkkasin jämäkerät Myffylle nukkuma-alustaksi tai häkkiin lämmikkeeksi. Koko noin 60 x 60 cm.


17.1.2014

Epäonnistuneen langanvaihdon tulos

Noin vuosi sitten osallistuin Poppelin neuleillassa lankavaihtoon. Vietiin kerä tai kaksi omissa varastoissa käyttämättä jäänyttä lankaa vaihdettavaksi ja saatiin kaverilta pari kerää neulottavaksi.

Olen näille langoille vuoden aikana katsellut useammankin kerran sopivaa työtä, mutta jostain syystä sitä sopivaa ei ole tullut vastaan.

No Tiina sitten vihjaisi että voisin langat palauttaa jos mitään ei meinaa valmistua... Halusin Tiinaa kuitenkin jotenkin muistaa ja kun vuoden aluksi on ompelukone hurissut niin sain idean pöllöpussukasta aplikoiden. Ainut vaan että en ole ikinä aplikoinut joten ohjeiden etsintä reissulla päädyin lukemaan Vikatikin aplikointi-ohjetta,jonka avulla työ onnistuikin hienosti.


Toimikoon vaikka puhumattomien lankakerien hautomona tai sitten neuletöiden projektipussina.


Päällyskankaana farkkua, sisällä ja siivissä kuviollista puuvilla ja silmänvalkuaiset luonnonvalkeaa. Mustuaiset hamekangasta ja nokka ulkoilukangasta. Ompelulankalaatikosta onneksi löytyi sopivan värisiä ompelulankoja. Yläreunassa vetoketju. Toinen siivistä toimii taskuna.

Pussiin vanhojen kerien lisäksi sujahti myös kaksi tiskirättiä pambu-puuvillasta neulottuna. Pöllökuvia niissäkin.



5.1.2014

Vaaleanpunainen blondipanta

Loitsu tarvitsi uuden pannan. Edellinen on aikuiseksi kasvun sekä kasvavien kauluskarvojen takia jäänyt hieman pieneksi. Päähän menee kyllä hyvin ja puolikuristavana kaulassakin pyörii, mutta pois otettaessa jää korviin kiinni. Niimpä ommeltiin uusi, pikkuisen suurempi panta.

Ville sai valita pannalle värin ja pikkuisen blondille Loitsulle (ei ole lainkaan yhtä blondi kuin Muffy...) valittiin pannan väriksi vaaleanpunainen. Myös koristenauhassa on vaaleanpunaista ja kukkia.


Blondiksi Ville Loitsua sanoo sen loputtoman ihmisiin kohdistuvan hyväntahtoisuuden takia. Sen saisi laittaa vaikka solmuun ja silti se odottaisi lisää rakkautta ja huomiota.

Pannan lisäksi on ommeltu väsymykseen saakka verhonipsuja Villen rekkaan meneviin verhoihin. Yhdet jo saatiin paikoilleen, mutta nepä ei sopinutkaan verhokiskoon. Ratkojaa käteen ja uutta yritystä peliin. Jospa ne nyt pysyisivät kiskoilla. En luvannut ommella enää yhtiinkään rekkaverhoihin nipsuja, kun joka kerran on ollut ongelmia.